Fűszeres nyúlgalantin receptHány személyre: 4
» 1 nyúl
» 1 tk.
provance-i fűszerkeverék»
só» 12,5 dkg felcsíkozott
szalonna» 35 dkg darált sovány sertéshús
» 20 dkg szeletelt
szalonna» 6 dl magas kocsonyatartalmú húsleves
» 1-2 ek.
konyak» 12,5 dkg szeletelt bacon
A nyulat
sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, rátesszük a
szalonnát, majd beterítjük a darált hússal, az egészet feltekerjük, és megkötjük. Egy sütőedénybe tesszük a szeletelt
szalonnát, rárakjuk a nyulat, befedjük a baconnel, majd felöntjük a levessel és a borral. Forrás után még kb. két órát főzzük, majd kikötözzük, leöntjük a leszűrt főzőlével, és így hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>