A csülköt előző este áztassuk vízbe a babbal együtt. A csülköt másnap friss vízben főzzük puhára, majd csontozzuk ki, és vágjuk darabokra. a főzőlevet szűrjük át. és adju
A zöld fűszereket mozsárban zúzzuk össze, öntsük fel a borral, és fedjük le egy éjszakára. A mézet melegítsük fel, és öntsük a félbevágott eprekre. Egy órára tegyük a hűt
Előkészítése: nagy vasfazekat (vagy beáztatott cserépedényt) olajjal kikenjük és lisztel meghintjük. A töltelékhez a dagadót megdaráljuk, összekeverjük a nyers, megmosott
A fácán sós vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, lehabozzuk, beletesszük a zöldségeket, a hagymát, fokhagymát, és a fűszereket.
A gombát és a kelkáposztát a levesbő
A tyúkot darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük a fokhagymával és a mustárral. Így egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk. Másnap a zöldségeket feldarabolju
Egy tálban összekeverjük a túrót, a krémsajtot, egy tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a túrós krémmel, majd rászórjuk a mazsolát, a felcsí
Egy tálban összekeverjük a vajat, a lisztet, a porcukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Egy órát állni hagyjuk a hűtőben, majd kinyújt
A gombárt tisztítsuk meg, és daráljuk le. A petrezselymet vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk szét. A tojást keverjük habosra egy kevés tejjel és az olajjal. Adjuk hozzá
Ugrás a lap tetejére >>