A hozzávalókat egy tálban, annyi
tejjel, hogy rug
almas, jól nyújtható tésztát kapjunk összekeverjük. A tésztát jól kidolgozzuk, majd 2-3 mm-re kinyújtjuk. Fogunk egy kisebb és egy nagyobb pogácsaszaggatót, majd elkezdjük kiszaggatni velük a tésztát, ügyeljünk arra, hogy pont kétszer annyi nagy korongot szaggassunk, mint kicsit. Ha ez megvan, fogjunk egy nagy korongot felezzük el, majd rakjuk egy másik nagy korongra jobbról és balról is, ezek lesznek a malac fülei. Ugyanerre a korongra alul középen tegyünk oda egyet a kisebb korongok közül és szúrjunk bele két lyukat, ez lesz a malac orra, ekkor már csak két mazsolaszemet kell a fejre illesztenünk és máris egy malac mosolyog ránk a sütiről. A malacokat rakjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük meg őket
tejjel, majd süssük őket 180 fokon k.b. 15 percig. A sütőből kivéve már fogyasztható is.
Szerencsés új évet!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>