A
vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a reszelt csokit és a marcipánt. A vaníliás cukrot a
tojássárgákkal és a
mézeskalács-fűszerrel habosra keverjük. A
tojások fehérjét por
cukorral kemény habbá verjük és a
csokoládés masszába forgatjuk.
Beleszitáljuk a
lisztet és az egészet összekeverjük. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát ( vagy lábost) kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Még melegen kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt és megkenjük baracklekvárral. Porcukrozott deszkán a marcipánt akkorára nyújtjuk mint a tészta és a torta te
tejére tesszük. Az így elkészített süteményt 16 cikkre vágjuk és mindegyik te
tejére egy kimagozott aszalt
szilvát teszünk.
A kétféle csokit gőz felett megolvasztjuk, 8 szelet tortát
tejcsokival, a másik 8-at étcsokival vonjuk be. A maradék csokival becsíkozhatjuk a süteményeket. Válogatva tegyünk a tálra egy világos és egy sötét szeletet.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>