Mikulásvirágos torta - Karácsony recept

Hány személyre: 16 adag

» Süti és bevonat:
» 2 darab 20x20 cm-es kész tortalap
» Krémes bevonat
» Sárga, piros és zöld ételfesték
» 1-2 evőkanál tej
» Habcukros bevonat
» Egyébb kellékek:
» 1 db 48x 33 cm-es, a torta méretére vágható alátét
» 4 habnyomó zsák és különböző méretű nyomófejek
A krémes bevonatot készítsük el. 1/2 bögrényit színezzünk pirosra, 1/4 bögrényit zöldre és 1/4 bögrényit halványsárgára. 2 bögrényit hagyjunk fehéren. (A bevonat színezéséhez egy kevés festéket adjunk a masszához és jól keverjük el.Adagoljuk apránként a masszához a festéket a kívánt színárnyalat eléréséig.) A maradék bevonatot hígítsuk a tejjel, egyszerre egy teáskanálnyi adaggal, míg a massza híg nem lesz.
Az előkészített alátétre tegyünk egy tortalapot. A habcukros bevonatot készítsük el és kenjük be 1/2 bögrényi adaggal a tortalapot. A következőt tegyük a megkent lapra és azt is kenjük be a krémes bevonóval. Kenjük be a torta oldalát is. A masszát simítsuk mindenhol egyenletesre.
Osszuk a torta tetejét 9 egyforma darabra egy fogpiszkáló és egy vonalzó segítségével. (Óvatosan rajzoljuk meg a vonalzó mentén a fogpiszkálóval a négyzetrácsokat.)
A mikulásvirág helyét jelöljük ki , fogpiszkálóval tegyünk minden négyzet közepébe egy pontot. Rajzoljunk minden négyzet középpontjából kiindulva 8 piros levelet. A levelek töve kissé fedje egymást.
A levélkorona közepére tegyünk egy sárga pöttyöt. Ez az apró virág lesz.
Egy zöld levelet is rajzoljunk mindegyik négyzetbe.
Az előre megrajzolt vonalat követve készítsük el a négyzetrács díszítését. A vonal mentén mindig felülről lefele haladva a fehér krémes bevonóval írjunk apró kagylószerű sormintát.
A torta felső és al szegélyére írjunk nagyobb mintákat.
Tegyünk egy piros pöttyöt az al szegély minden sarkára. Rajzoljunk 1-1 zöld levelet mindkét oldalára
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Klasszikus francia flan
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát nyújtsuk ki, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt torta...
Almadesszert - Libanon
Meghámozzuk, és negyedeljük az almát, majd a vajon megpirítjuk. Kiszedjük, üvegtálba tesszük, és a c...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat