A leves:
A fácánt megfosztjuk tollaitól, földaraboljuk és egy
vízzel teli fazékba rakjuk főni. Miután fölforrt beleszórjuk a fűszereket, beletesszük a zöldségeket és a
hagymát-amit megtűzdelünk
szegfűszeggel-majd lassú tűzön addig főzzük, míg a fácán meg nem puhul. A kész levest pár percig fedő alatt állni hagyjuk, majd leszűrjük. A húst és a zöldségeket külön tányéron tálaljuk.
A piskóta:
A két
tojás sárgájához hozzáadjuk a
vajat, egy csipetnyi
sót és ráreszeljük a
szerecsendiót, majd habosra keverjük. Ezek után hozzákeverjük a
lisztet, a
sajtot és az előzőleg habosra vert
tojásfehérjét is. Fogunk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral és 1 cm vastagon beleöntjük a masszát. A tepsit előmelegített sütőbe helyezzük és 10-15 percig sütjük. Miután megsült, lehúzzuk róla a papírt és sütemény szaggató formákkal, különféle alakzatokat szaggatunk ki belőle. A leves mellé vagy a levesbe téve is kitűnő csemege.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>