A kacsát kívül-belül be
sózzuk, belsejét bedörzsöljük
borssal és a szárított füvekkel, beletesszük a
rozmaringot. Tűzálló tálba fektetjük, meglocsoljuk az olvasztott
vajjal, mellé tesszük az apróra vágott
sárgarépát,
hagymát,
zellert, a
fokhagymát, aláöntjük a bort, lefedjük, és elomelegített sütoben, közepes tűznél(180 C) puhára pároljuk, majd fedő nélkül, erős tűzön pirosra sütjük - sütés közben saját levével locsolgatjuk.
Az
ananászt meglocsoljuk
konyakkal és lefedjük.
Egy kisebb lábasban a cukrot aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az
ecetet, 1 dl
ananászlét, a
pecsenyelét, és erős tűzön
mézsűrűre forraljuk.
A kacsát körberakjuk
ananászkarikákkal, megkenjük egy kevés mártással. A többit kis csészékben forrón kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>