Báránycsülök rozmaringmártással recept

Hány személyre: 4-6

» 4 báránycsülök
» 20 dkg házi sonka
» 2 vöröshagyma
» 1 fokhagyma
» 2 dl tejszín
» 2 dl bor
» 1 tyúkhúsleves kocka
» 2 csipetnyi , néhány szem egész bors
» 1-2 babérlevél, 1 ág rozmaring
» Töltött burgonyához:
» 1 kg burgonya
» 1 szál póréhagyma
» 20 dkg márványsajt
» 5 dkg Rama margarin
» csipetnyi őrölt szerecsendió
» parajpudinghoz:
» 50 dkg paraj
» 6 tojás
» 5 dkg liszt
» 1 kávéskanál sütőpor
A bárányhúst egy éjszakára bepácoljuk: fogunk egy üvegtálat, abba tesszük a húst, majd val, borssal megszórjuk, beletesszük a babérlevelet, a rozmaringot, a felaprózott vöröshagymát, fokhagymát, hozzáöntjük a bort, és így a hűtőben állni hagyjuk. Másnap a sonka zsíros részét megpirítjük, leszűrjük, és ebben a zsíradékban sütjük meg a csülköket. Ezután jénaiba tesszük, hozzáöntjük a páclevet, és előmelegített sütőben megsütjük. A húst külön tálba tesszük, a szaftját pedig összekeverjük a tejszínnel, a borral, és az egészet felforraljuk. Ezt a mártást külön tálban tálaljuk.
Ezután elkészítjük a töltött burgonyát: A krumplit megtisztítjuk, majd anélkül, hogy a héját eltávolítanánk, megsütjük. Eközben a póréhagymát felkarikázzuk, és a forró Rama margarinban megpirítjuk úgy, hogy közben szerecsendiót adunk hozzá. A sonka megmaradt, sovány részét felcsíkozzuk, és a hagymához adjuk. Az időközben megfőtt burgonyából kivágunk egy darabot, és a tölteléket ide töltjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és egy kis ideig sütőbe tesszük, hogy a sajt ráolvadjon.
Végül elkészítjük a fokhagymás parajpudingot: Forró olajba tesszük az összepréselt fokhagymát, és a parajt. Ezeket összepároljuk, eközben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A parajt pépesítjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a felvert tojásfehérjéket, és ízlés szerint vegetát szórunk bele. Az egészet összekeverjük, majd kiterítjük, akár egy piskótalapot, és így sütjük meg. Közvetlenül a sütés után, még forrón összetekerjük. Tálalásnál a töltött burgonyákat, a csülköt, és a parajpudingot egy tányérba tesszük, majd a rozmaringos mártással leöntjük őket.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Add to Google
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Chilis babsaláta - Dél-Amerika
A babot megfőzzük, a hagymát lereszeljük, a paprikát felcsíkozzuk, a paradicsomot pedig 8 részre vág...
Csirkebecsinált olajbogyóval - Franciaország
A megtisztított csirke szívét, máját és zúzáját rakjuk félre, majd tekerjük be a szalonnacsíkkal, fű...

 

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat