A
mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a
narancslevet, a barna cukrot és simára keverjük, majd a rumban feloldjuk a szalakálit.
Az aszalt barackot apróra vágjuk, majd a mazsolával, a fűszerekkel és a dióval együtt a
mézhez adjuk. A rumban feloldott szalakálit beleöntjük és hozzákeverünk 40 dkg
lisztet.
A masszát egy napon át lefóliázva, szobahőmérsékleten tartjuk, majd másnap a maradék
lisztet is beledolgozzuk.
A masszát két
lisztezett sütőpapír között fél cm vastagon kb. 30x40 cm nagyságúra nyújtjuk. A felső papírt levesszük és a tésztát az al
só papírral együtt a tepsibe helyezzük.
A te
tejét vizes ecsettel elsimítjuk, majd az előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt megsütjük. Miután megsült 4x4 cm-es darabokra szeleteljük.
Miután kihűlt, gőz felett megolvasztott
csokoládéval vastagon bekenjük a te
tejüket.
A marcipánt por
cukorral meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk és a napok számát kiszúrjuk és rátesszük a sütik te
tejére.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>