Egy edénybe öntsük össze a
mézet, a cukrot és Rama
margarint. Melegítsük addig, amíg a
cukor és a Rama
margarin meg nem olvad. Kicsit pihentessük, hogy hűljön. Egy tálban keverjük össze a diót,
lisztet a
mézes fűszerkeverékekkel, az ánizsmaggal és a szalalkálival. Az így kapott tésztát zárt edényben 3 napig pihentetjük.
Majd a tésztát gyúrjuk át és nyújtsuk ki fólián és tegyük át a sütőlapra. Kés tompa élének segítségével 24 mezőt rajzoljunk bele. Csillag formával is díszíthetjük így. A tésztát 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
A díszítéshez át kell szitálnunk a porcukrot és az előre felvert tojárfehérje valamint néhány csepp
víz segítségével csomómentesre keverjük ki. A kikevert mázat 3 felé osszuk szét, egy részhez a piros, egy részhez a zöld ételfestéket használjuk, egy részt pedig hagyjunk fehéren. A mázakat kis műanyag tasakokba téve, a sarkait levágva a késsel rajzolt formákat fessük be. A fehérrel fessük fel a számokat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>