Az összes palacsintát behajtjuk úgy, hogy háromszög alakúak legyenek, majd az összeset egymás mellé rendezzük egy tálon. A citromhéjjal és a vaníliáscukorral meghintjük
A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd forró vajon megpároljuk. Sóval, borssal és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük, 3-5 percig sütjük, majd rászórjuk a
Verjük fel a tojást és öntsük egy laposabb tálba. A kenyérszeleteket alaposan forgassuk meg benne.
Serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és süssük közepes hőfokon a kenyer
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, kicsit állni hagyjuk. Eközben a vajat megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a cukrot, a tejszínt és a citromlevet. Miután felfor
A tej feléhez hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot és néhány kanál lisztet, és összekeverjük őket. Megfőzzük a burgonyát, majd letörjük és magsózzuk, és hozzáadjuk a lisztet.
A főtt krumplit meghámozzuk, összetörjük, majd egy tálba tesszük. A tojássárgájához adjuk a lisztet, a sütőport, a felaprított petrezselymet, a szerecsendió-virágot és a
A krumplit hámozzuk meg, folyó víz alatt öblítsük át és sós vízben háromnegyed óra alatt pároljuk meg.
A tejet dolgozzuk össze a vajjal, a porcukorral és a csipet sóval.
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, és a leveskockával megfőzzük. Utána áttörjük, és a felaprított hagymával és petrezselyemmel összekeverjük. Sóval, borssal ízesítj
Ugrás a lap tetejére >>