A káposztát lereszeljük, kevés sóval meghintjük és fél órára félretesszük. Ezután jól kinyomkodjuk, majd felhevített olajban borssal ízesítve megpirítjuk.
Az alaprecept
A tojásokból a liszttel, tejjel, szódavízzel, sóval, borssal palacsinta tésztát készítünk.
A káposztát lereszeljük, üvegesre pároljuk fedő alatt. Ha kihűlt a palacsintat
Vékony sós palacsintákat sütünk.
Az áttört túrót simára keverjük a tejföllel, majd a finomra vágott kaporral, borssal és sóval ízesítjük. Közben a szalonnaszeleteket ke
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a barna cukrot és a tejszínt. Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a cukor elolvad, és ezután még 2 percig. Tegyük
Futtassuk fel kevés cukrozott tejben az élesztőt. Keverjük simára a maradék tejben a lisztet, a tojássárgákat, 5 dkg porcukrot és egy csipet sót. Adjuk hozzá a felfuttato
Megsütjük a sós palacsintatésztákat. Lazán felcsavarjuk, a tetejüket megkenjük tejföllel, majd minden palacsinta egyik felére piros, a másik felére fekete kaviárt simítun
Fogunk egy tálat, és összekeverjük benne a lekvárt és a pálinkát. Egy jénait előre kivajazunk, majd ebbe tesszük a palacsintákat. Az első palacsintát megkenjük a lekvárra
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejjel és cukorral. A lisztből, a kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatott élesztőből, a tejből és a tojásból sűrű palacsintat
Ugrás a lap tetejére >>