A datolyát felöntjük 2,5 deci vízzel, felforraljuk, majd belekeverjük a szódabikarbónát, és levesszük a tűzről. Mikor kissé kihűlt, az egészet leturmixoljuk, majd hozzáke
A palacsintatésztát felcsíkozzuk, majd desszertes tálra tesszük. A megolvasztott csokiba keverjük a diót és a cukrot, majd a tésztára tesszük. Végül eperdzsemet teszünk r
A gyümölcsöket félbevágjuk, és egy éjszakára barackpálinkába áztatjuk. Másnap a pálinkából kivéve jól lecsepegtetjük, majd lisztbe forgatjuk őket. A pálinkát a baracklekv
Lisztből, tojásból és tejből közepesen sűrű palacsintatésztát készítünk, majd kevés cukorral és sóval ízesítjük. Palacsintasütőben, kevés felforrósított olajon vékony pal
Elkészítjük az édes palacsintát.
A darált dióbelet rumba áztatott mazsolával, meggyel, kisebb kockára vágott almával, reszelt narancs- és citromhéjjal, cukorral, vaníliá
A töltelék hozzávalóit egy lábosba tesszük, majd az egészet addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Ezzel a töltelékkel megkenjük a palacsintákat, az összeset egymásra tesszük.
A tojásból, lisztből, tejből és sóból palacsintatésztát csinálunk, majd kisütjük a palacsintákat. Eközben egy tálban összekeverjük a túrót, a tejszínt, a porcukrot és a r
A Rama margarint kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, majd kis adagokban hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a tejet, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
A kontaktgrillt
Ugrás a lap tetejére >>