Lasagne húsgombóccal recept

Hány személyre: 6-8 személyre

» 400 g házi vagy bolti lasagne
» 1 adag hússzósz
» húsgombóc:
» 350 g darált marhahús
» 2 nagy tojás
» 2 evőkanál Pecorino sajt, lereszelve
» és frissen őrölt bors
» 250 g mazzarella, felszeletelve
» 3 kemény főtt tojás, összevegdalva
» 90 g Pecorino sajt, lereszelve
» 2 evőkanál vaj, elmorzsolva
Tészta:
400 g sima liszt
4 nagy tojás
Tegyük a lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet. A lasagne 30x7 cm négyzetek.
Blansírozzuk a tésztalapokat forró vízben, majd szedjük ki és tegyük nedves konyharuhára.
Hússzósz:
2 evőkanál vaj
1 sárgarépa, apróra vágva
2 zeller, apróra vágva
1 közepes fej hagyma, apróra vágva
500 g darált sertéshús
150 g darált marhahús
120 g sonka, felkockázva
150 ml száraz fehérbor
6 db nagy paradicsom, meghámozva, felaprózva
és frissen őrölt bors
1/4 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
180 ml marhahúsalaplé
A vajat közepes lángon forrósítsuk fel, süssük meg benne a zellert, a sárgarépát, a hagymát 5 perc alatt. Adjuk hozzá a húsokat, és süssük 5-7 perc alatt barnára. Tegyük hozzá a sonkát, és főzzük még egy percig. Vegyük nagyobbra a lángot, öntsük hozzá a bort, és főzzük még 5 percig. Keverjük hozzá a paradicsomot, zzuk, borsozzuk, tegyük rá a szerecsendiót. Félig lefedve pároljuk alacsony tűzön kb. 1 órát.
Húsgombóc:
Keverjük ki a húst a tojással és a Pecorino sajttal, zzuk, borsozzuk és formáljunk mogyorónyi golyókat. Adjuk hozzá a szószhoz és főzzük 10 percig.
Egy sütőtálba tegyünk egy réteg tésztát, rá egy adag húsgombócot, mozzarellát, tojást és Pecorino sajtot. Öt rétegen keresztül folytassuk, a tetejére tészta kerüljön. Locsoljuk meg vajjal és szórjuk rá a maradék sajtot. Süssük 35-40 percig.
Elkészítési idő 3 és fél óra.
Nehézségi fok 3.


Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Vese bolognai módra - Olaszország
A felesleges részeket vágjuk le a vesékről, szeleteljük fel és pirítsuk meg az olívaolajon 5 perc al...
Grillezett húsos nyársak
Vágjuk a húst apró darabokra. A hagymát reszeljük le. Keverjük össze egy edényben az olívaolajat, ...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat