A
lisztet a
sóval és két kanálnyi olajjal összegyúrom úgy, hogy egy kicsit lágyabb, jól kezelhető tésztát kapjak. Majd kinyújtom, és
zsírral, vagy olajjal megkenem, összehajtogatom, és hagyom tíz percig pihenni. Ezt a műveletet még kétszer megismétlem, majd kinyújtom kb két centi vastagra, kockákra vágom, és zsemleformátumot képzek belőle. Mikor kész az egész, és az olaj melegszik a sütéshez, kinyújtok hármat kerek formára. Ha forró az olaj, beleteszem az elsőt, amíg sül nyújtok megint egyet. Mindig a régebbi nyújtást teszem az olajba. Megforgatom, szép ropogósra sütöm, majd kiszedem és lecsepegtetem. Érdekes ízű, réteges finom lángost kapunk, amit ugyanúgy lehet
fokhagymázni,
sajtozni,
tejfölözni, de önmagában
sóval is nagyon finom, és olc
só.
Szerző:
Marcsi Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>