A
burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük, majd leszűrjük és rögtön letörjük, így hagyjuk kihűlni. Elmorzsoljuk az élesztőt,
cukorral megszórjuk és jól összekeverjük. Mikor az élesztő elfolyósodik, kevés langyos
tejet és kevés
lisztet adunk hozzá, majd meleg helyre rakjuk, megkelni. Mikor megkelt, hozzáadjuk a
lisztet,
burgonyát,
tejet és
vízet és lágy tésztává gyúrjuk össze. Ízlés szerinti
sót adunk hozzá, és ismét pihentetjük. Ha megkelt, deszkán kinyújtjuk, körülbelül ceruza vasatgságnyira. Kivágunk belőle akkora darabokat, ami kényelmesen elfér a serpenyőben és forró olajban(vagy
zsírban) azonnal kisütjük. Sütés előtt érdemes néhány helyen késsel bevagdalni. Ízlés szerint lehet rászórni
sajtot, bekenni
tejföllel, fog
hagymával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>