» 25 dkg spagetti » 3 ek. olaj » 2 dl tej » 1 kis doboz paradicsompüré » 8 dkg reszelt füstös sajt » 5 dkg füstölt szalonna » 1 gerezd fokhagyma » kevés porcukor » 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors » 1 ek. só
A tésztát puhára főzzük, majd leszűrjük és ráfolyatjuk az olajat. Eközben a felkockázott szalonnazsírját kisütjük, ezen megpirítjuk a paradicsompürét, majd hozzáöntjük a tejet, a sóval, borssal, porcukorral, összepréselt fokhagymával ízesítjük. A sajt felét belekeverjük, ettől besűrűsödik. A tésztára öntjük a szószt, majd a maradék sajttal meghintjük, és már kínálhatjuk is.
kifelejtetted, hogy a szalonnát miniatűr kockákra kell felvágni (abban a receptben, ahonnan én ismerem ezt az ételt - Nők Lapja, kb. 25 éve - így szerepel), egyébként stimmel, valamikor sűrűn került nálunk asztalra ez az étel, mert finom és olcsó
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom