Szalagtészta diószósszal receptHány személyre: 4 személyre
» 500 g tagliatelle (szalagtészta)
» 125 g dió és még a tálaláshoz
» 60 g frissen reszelt
parmezán sajt» 60 g zsemlemorzsa
» 180 ml
tejszín
» 1 gerezd
fokhagyma» fél teáskanál őrölt
fahéj» 3 evőkanál extraszűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors
A diót blansírozzuk 1 percig forró
vízben. Szűrjük le és tegyük egy konyharuhára. Dörzsöljük addig ,amíg a dió belső héja le nem válik. Daráljuk finomra a diót, a
fokhagymát és a zsemlemorzsát robotgépben. Adjuk hozzá a
tejszínt, a
parmezánt, az olajat, az őrölt
fahéjat, majd keverjük simára a géppel.
sózzuk,
borsozzuk. Főzzük ki a tésztát
sós, forró
vízben, majd szűrjük le és tegyük egy tálba. Öntsük rá a diós szószt, rázzuk össze, majd dióval díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 24-26 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>