Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
Szósz:
Tegyük a bor
sót forrásban lévő
vízbe 2 percre, frissítsük fel őket hideg
vízben, majd csepegtessük le és tegyük félre.
Öntsük a bort egy serpenyőbe, forraljuk fel, keverjünk bele 250 ml
tejszínt, ismét forraljuk fel, amíg besűrűsödik.
Tegyük a robotgépbe a 4 szelet
lazacot, az új
hagymát, a maradék
tejszínt és keverjük össze. Keverjük ezt a krémet a serpenyőben lévő boros szószhoz, és forraljuk fel.
Főzzük ki a tésztát
sós
vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le, tegyük egy tálba. A maradék
lazacot vágjuk csíkokra,
sózzuk,
borsozzuk, majd tegyük a szószhoz. Az egész szósz kanalazzuk a tésztára, keverjük össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 20 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>