Tészta:
Tegyük a
lisztet és a
sót egy munkalapra, csináljunk a közepébe fészket, keverjünk bele annyi vizet, hogy laza tésztát kapjunk. Gyúrjuk simára, formáljunk belőle labdát, csomagoljuk be és hagyjuk 30 percig pihenni. Nyújtsuk ki 3 mm vastagra, takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk száradni 30 percig.
Szósz:
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a
fokhagymát, a csilit és a petrezselymet, süssük 2-3 percig. Keverjük bele a
paradicsomot, és süssük tovább, amíg a
paradicsom összeesik.
Vágjuk fel a tésztát spagetti formára, főzzük ki enyhén
sós
vízben 2-3 perc alatt, szűrjük le és adjuk a szószhoz. Tűz fölött addig melegítsük, amíg a szósz rátapad a tésztára. Amikor kész tálaljuk.
Mindössze 60 perc alatt elkészül.
Nehézségi fok 3.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>