A megtisztított kagylók belsejét fűszerezzük sóval és borssal, majd hempergessük meg a lisztben. Ezután az olívaolajban süssük meg 10 perc alatt mindkét oldalát. Dolgozzu
A kagylót szétnyitjuk, és jól megmossuk, ebből 6 db-nak a héját félre tesszük. A többi kagylóhúst lehártyázzuk, és a vörös petét kivágjuk. A sárgarépát, és a vöröshagymát
Olívaolajjal 4 tányért megcsepegtetünk, a kagylót a tányérokon elrendezzük, és megsózzuk. A tányérokra 2-2 citromot teszünk, és a tetejükre friss turbolyát vagy tárkonyt
A gyömbérgumót megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát is vékonyan szeljük fel.
Negyed óráig fűzzük az alaplevet a gyömbér héjával, további negyed óráig álln
A sütő 175 fokra előmelegítjük. Minden tortillából 5 cm-es kört kiszúrunk( 7,5 cm-es pogácsaszaggatóval). A lapokat tölcsér formára tekerjük, és egy fogóval rögzítjük. Te
Forró víz felett felverjük a tojássárgájákat, majd belefolyatjuk a felmelegített vajat, a tejszínhabot, sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval és a citrommal ízesítjük. A k
Elkészítési idő: kb 20 perc
Energiatartalom: 695 kcal/2919 kj adagonként
Mielőtt hozzákezdenénk a hozzávalók előkészítéséhez melegítsük elő a sütőt 200 fokra, légkeve
Egy serpenyőben kevés olajban megpirítjuk egy kicsit a fokhagymát és a borsot, majd beletesszük a rákokat is. 3-4 percig pároljuk benne a tigrisrákokat, néha meg is forga
Ugrás a lap tetejére >>