Hideg homárleves receptHány személyre: 4 személyre
» 2 párolt homár
» 10 dkg kockára vágott vörös
hagyma» 5 dkg kockára vágott
zeller» 5 dkg kockára vágott
sárgarépa» 2
babérlevél» 4 evőkanál
vaj» 3 evőkanál sima
liszt» 5 dl
tejszín, és még a tálaláshoz egy kevés
» 1 dl száraz sherry
» 5 cl brandy
» tengeri
só és fehér
bors,ízlés szerint
» finomra aprított
tárkony
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A homár húsát kiszedjük, feldaraboljuk. A páncélt a
hagymával, a
zellerrel, a
sárgarépával, a
babérlevéllel és a
vajjal együtt egy serpenyőbe tesszük. 45 percig pirítjuk, és néha megkeverjük. Ezután a
vajat egy serpenyőbe szűrjük, a pácélt és a zöldségeket egy fazékba tesszük, felöntjük 2,5 l
vízzel, és 20 perc alatt felére forraljuk. A levet leszűrjük, a szilárd darabokat kidobjuk.
A
vajat felforrósítjuk, a
lisztet megpezsgetjük rajta, és a
rántást kevergetve 2 percig pirítjuk. A
tejszínt, a sherryt, és a brandyt beleöntjük, és lassú tűzön 30 percig főzzük,
sóval és
borssal ízesítjük. A levest leszűrjük, a homárhúst belekeverjük, és hűlni hagyjuk, majd lefedjük és hűtőbe tesszük. Tálaláskor minden tányér levesre
tejszínt csorgatunk, és a finomra aprított tárkonnyal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>