A
csirkemelleket elnegyedeljük, bekenjük
vajjal, majd
sózzuk,
borsozzuk, és egy jénaiba tesszük. Alufóliával lefedve kb. 20 percet sütjük, majd még néhány percet rápirítunk. Eközben a
lencsét puhára főzzük, a felkarikázott
hagymát pedig olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk az összepréselt
fokhagymát, a lereszelt
gyömbért és a
curryport, majd néhány perccel később felöntjük a
tejszínnel. Egy turmixba tesszük a főtt
lencsét és a
tejszínes keveréket,
sózzuk, belefacsarjuk a
lime levét, majd az egészet összeturmixoljuk. Végül a húsokat eloszlatjuk a tányérokon, köré rakjuk a
lencsemártást, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>