Mexikói tehénbor
só- és kukoricasalsa:
Fél csésze szárított tehénbor
só,
vízbe áztatva, 1 cső kukorica, 1 piros kaliforniai
paprika finomra vágva, 1 kis fej
hagyma finomra vágva, fél csésze friss
korianderzöld, 1-2 jalapeno csili finomra vágva, 3 ek. extra szűz
olívaolaj, 2 ek.
fehérborecet, 1
lime friss leve, 1 gerezd
fokhagyma finomra vágva,
só és frissen őrölt
bors.
Szőrjük le a tehénbor
sót, majd tegyük egy lábosba, öntsük rá annyi vizt, hogy ellepje, és forraljuk fel. Amikor felforrt, vegyük kiesbbre a lángot, és főzzük puhára. Szűrjük le, és öblítsük át. A grillsütőt melegítsük fel. A kukoricát kenjük meg olajjal, és prillezzük 10-15 percig. Késsel vegyük le a magokat. Tegyük egy tálba a tehénbor
sót, a kukorcát, a
paprikát, a
hagymát, a
koriandert és a csilit. Egy másik tálban keverjük össze az olajat, az
ecetet, a
lime-levet és a
fokhagymát. Öntsük a zöldséges keverékhez, keverjük össze, majd
sózzuk,
borsozzuk.
Pác:
Tegyük egy lábosba a citormlevet, a csilit, a
fokhagymát, a
gyömbért, a fűszer
paprikát, az
oregánót, a
sót, és forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és főzzük még 2 percig, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük egy robortgépbe, és keverjük simára.
A csirkét vágjuk darabjaira, és kenjük meg a páccal. Tegyük 4 órára a hűtőbe.
A grillsütőt melegítsük elő, és süssük meg rajata a csikrét. Közben locsoljuk a páccal.
A
citromokat vágjuk félbe, és grillezzük meg őket.
A csirkét forrón tálalajuk a salsával és a
citrommal.
Előkészület: 20 perc.
Sütési, főzési idő: 25-30 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>