Csirkemell rozmaringgal és olívás majonézzel receptHány személyre: 4 személyre
» A kéreghez:
» 4 ek.
olívaolaj» 1 ek. finomra vágott
rozmaringlevél
» 1 ek. dijoni
mustár» 1 ek. frissen facsart
citromlé
» 2 tk. finomra zúzott
fokhagyma» 1 tk. durva szemű tengeri
só» fél tk. őrölt édes
köménymag
» 1/4 tk. frissen őrölt fekete
bors» 4
csirkemellfilé
» Az olívás
majonézhez:
» 125 ml
majonéz» 2 ek. tapenade
» 1 tk. frissen facsart
citromlé
» 1 tk. apróra vágott
rozmaringlevél
» 1/4 tk. frissen őrölt fekete
bors
Keverjük össze a kéreg hozzávalóit. A
rozmaring fás szárát tegyük félre, majd később dobjuk a parázsra. A hús mindkét oldalát kenjük be a kérges krémmel, majd tegyük a húst a hűtőbe 1-2 órára. Egy tálban keverjük simára a
majonézes krém hozzávalóit. Takarjuk le, és tegyük a hűtőbe.
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben.
Dobjuk a
rozmaringot a parázsra, a húst zárt sütőben süssük 10-12 percig, közben forgassuk meg párszor. Vegyük le a grillről, és tálaljuk a
majonézzel.
Elkészítési idő: 25-27 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>