Juhot kitömjük félbe vágott jonatánalmákkal, majd felhúzzuk a nyársra. Elhelyezzük a parázs főlé, sütés közben forgatjuk, fűszerezzük és zsírral locsolgatjuk. Megsült juh
Nyissuk ki a kagylókat élénk tűz fölött. Távolítsuk le a héjakat. Tekerjük be mindegyiket egy szelet szalonnába, és tűzzük fel a nyársakra. Süssük 5 percig mindkét oldal
Tűzzük a nyársakra a gyümölcsöket felváltva, mártsuk a jó sűrű cukorszirupba és tartsuk a parázsba. Így a gyümölcsök körül karamella fog képződni.
Szúrjuk rá a halat a nyársakra. Keverjük össze az olajat, a citromlevet, az oregánót és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Forgassuk meg a pácban a nyársakat, fedjük le őke
Halakat beirdaljuk, felhúzzuk a nyársra a szalonnával együtt. Parázs fölé tesszük és megsütjük. Hagymát is ehetünk hozzá.
Kibelezzük a varjúkat, levágjuk a fejüket és lábukat. Ráhúzzuk a nyársra, mellé a szalonnát, besózzuk és ropogósra sütjük.
Vágjuk negyedekre a hagymákat és a paradicsomokat. Gombáknak csak a fejét használjuk fel. Mindegyik nyársra húzzunk fel 1 kolbászt, 1 negyed hagymát, 1 negyed paradicsomo
A pác hozzávalóit keverjük össze, majd pácoljuk benne a húst 1 órát a hűtőben. Ezután húzzuk nyársakra, és süssük meg.
Előkészület: 10 perc, sütési idő: 15 perc.
Ugrás a lap tetejére >>