Ananász feldaraboljuk. Citromokat forró vízzel leöblítjük, és karikára vágjuk. Dinnyéket felkockázzuk.
Fehérbort a cukorral, fahéjjal és a gyömbérrel forrásba hozzuk és
Egy lábosban összekeverjük az ecetet, a bort, a cukrot, a sót, a chilit, a babérlevelet, a borsot, majd főzni kezdjük. A megtisztított hagymákat beletesszük, 25 percig fő
Mossuk meg a hagymát, csöpögtessük le és szabadítsuk meg a száraitól, valamint a gyökéralaptól. Egy edényben dolgozzuk össze a vízzel, a vajjal és a porcukorral. Kezdjük
A zöldségeket felszeleteljük, majd hidegen összekeverjük a többi hozzávalóval, és egy napig állni hagyjuk. Utána üvegekbe töltjük, és felöntjük a levével, hogy tele legye
A vizet ecettel, fűszerekkel, sóval, cukorral felforraljuk, majd amikor felforrt az üvegbe tett uborkára öntjük. 1 napot állni hagyjuk, majd leöntjük róla a levet és bele
A megtisztított gombát, pár percig sós vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük, és üvegekbe tesszük a tormával, kaporral, borssal és köménymaggal. Az ecetet a cukorral és sóva
A paradicsomot törjük darabokra, és tegyük fazékba a zöldségekkel, a szeletelt almával, a nagyobb darabokra vágott hagymával, sóval, cukorra, ecettel és a fűszerekkel. 24
Frissen szedett gomba a legalkalmasabb hozzá. Ezt megmossuk, majd feldaraboljuk. Forrásban lévő citromos vízben 4 perc alatt előfőzzük, majd lehűtjük. Üvegekbe rakjuk jó
Ugrás a lap tetejére >>