Mossuk meg alaposan a parikákat, majd töröljük meg és így tegyük be az üvegbe. Tegyünk rá egész borsot és tormaszeleteket. Forraljunk vízet, amibe kihűlése után öntsünk e
A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, majd üvegbe tesszük. Az ecetet vízzel higítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, majd felfőzzük. Kihűtjük, leszűrjük, és a szilvá
A szilvákat mossuk meg, és tegyük üvegekbe. Az üvegekbe töltsünk vizet, majd öntsük le a vizet, és literenkánt adjunk hozzá 1 dl ecetet, 25 dkg cukrot, a szegfűszeget és
Mossuk meg és forrázzuk le az uborekákat. mossuk ki az üveget, és tegyünk az aljára meggyfalevelet, ha van. Pakoljuk bele az uborkákat az üvegbe, és tegyünk közé egész bo
Az uborkákat alaposan megtisztítjuk, lecsöpögtetjük, majd a kaporral, babérlevéllel, tormával együtt egy ötliteres üvegbe tesszük. A borsot, mustármagot és szalicilt a te
Megmossuk az uborkákat, és legyaluljuk őket, majd besózzuk. Bogyiszlói fehér paprikát, amelyik már kicsit pirosra színesedett, kimagozunk és felkarikázunk. ezt is lesózzu
Paprikát félbevágjuk, magokat eltávolítjuk. 2-3 csíkra vágjuk. Sós vízben 5 percig blansírozzuk, hideg vízzel hirtelen leöntjük, és lecsöpögtetjük. Héját lehúzzuk.
Para
A magoktól megtisztított paprikát felcsíkozzuk, a paradicsomot keresztbe bevagdossuk, majd mindkettőt besózzuk, és éjszaka állni hagyjuk. Ekkor a sós levét leöntjük, felö
Ugrás a lap tetejére >>