A nem túl érett dinnyét megtisztítjuk, kikaparjuk abelsejét és feldaraboljuk gerezdekre. Enyhén citromos vízbe teszzük, majd készítünk rá cukorszirupot( egy liter vízbe f
A birs héját levágjuk, magját kiszedjük, húsát felszeleteljük, majd sós vízbe tesszük egy éjszakára. Utána lecsöpögtetjük, és üvegekbe tesszük. Az ecetet higítjuk, hozzáa
A céklát alaposan megmossuk, és megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és tiszta üvegekbe tesszük.
A léhez a vizet elkeverjük az ecettel, sóval, cukor
A hagymát sóval és ecettel ízesített vízben főzzük néhány percig. Lecsöpögtetjük, majd kis üvegekbe rakjuk. Sós, borsos, tárkonyos ecetet forralunk, majd a hagymára merjü
A hagymákat pucoljuk meg, és forraljuk 1-2 percig sós-ecetes vízben. Szűrjük le, és tegyük a hagymákat üvegekbe. Késztísünk sós-cukors-borsos salátalevet, és forraljuk fe
A körte héját levágjuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük, majd ecetes vízbe tesszük. A borecetet felfőzzük a cukorral, lehabozzuk, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetet
A megmosott gyümölcsöt üvegekbe tesszük. Az ecethez ugyanannyi vizet adunk, majd belekeverjük a cukrot, sót és borsot (vagy szegfűszeget és fahéjat), és felfőzzük. Megvár
A barackot nem mossuk meg, csak alaposan áttöröljük, és lábosba tesszük. Az ecetet felfőzzük a cukorral és a fahéjjal, majd a barackra merjük. Teljesen el kell hogy lepje
Ugrás a lap tetejére >>