Keresett szó : grill (76 db)
Fokhagymavaj:
Keverjük össze a vajat, a fokhagymát, a petrezselymet és a tabasco szószt.
A vajat nyomokdjuk a csirke bőre alá, majd tegyük a húst 1 órára a hűtőbe.
P
Keverjük össze a gint, limonádét, fokhagymás sót, ketchupot, Worcester-mártást és a borsot.
Forgassuk meg benne a húst. Hűtőbe pácoljuk 2 órán át, vegyük ki majd pihent
Vágjuk ki a fürjek gerincoszlopát, és terítsük ki őket. A páchoz keverjük össze a hozzávalókat, és forgassuk bele a fürjeket. Tegyük 4 órára a hűtőbe.
Melegítsük elő a
A csirkét sózzuk meg 4 ek. sóval, majd csavarjuk fóliába, és tegyük 1,5-2 órára hűtőbe. Vegyük ki a hűtőből, és mossuk le hideg vízzel, és töröljük szárazra. Kívülről ken
Keverjük össze az olajat, a citromlevet, a paprikát és a fokhagymát. Tegyük bele a csirkét, sózzuk, borsozzuk, és tegyük 2 órára a hűtőbe.
Melegítsük elő a grillsütőt.
Keverjük össze a fűszerkeverék hozzávalóit. A csirkéket mossuk meg, és töröljük szárazra.Kívül-belül kenjük be a fűszerkeverékkel, tegyünk a hasukba 1-1 narancsgerezd ki
Csirkekebab:
A csirkét fűzzük előre beáztatott hurkapálcára.
Keverjük össze az olajat, a citromlevet, a fokhagymát és az oregánót. sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele
A csirkét olajjal megkenjük, besózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd előmelegített sütőben piros-ropogósra sütjük. Néha meglocsoljuk. Tetszés szerinti körettel tálaljuk
Ugrás a lap tetejére >>