Felkockázzuk a húsokat, beletesszük a cikkekre vágott paprikát, sózzuk, és ráöntünk annyi vizet, amennyi ellepi. Addig főzzük, míg a víz el nem főtt. Ráöntjük a paradics
A finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a paprikát és a cayenne-i borsot. Így pároljuk 2 percig. Beledolgozzuk
Pucoljuk meg az almákat, szedjük ki a magházaikat és dobjuk citromos vízbe. Forraljunk fel 1 teáscsésze cukrot 1/2 teáscsésze vízzel és pár csepp citrommal 5 percig. Adju
Az almákat meghámozzuk, tetejét levágjuk, a magházat eltávolítjuk és megtöltjük töltelékkel. Ráhejezzük a levágott karikát. Fóliát helyezünk a tepsibe és lassú tűznél s
Almából kiszúrjuk a magházat, és az almát vízzel vegyített cukros borban megpároljuk. Vigyázzunk, hogy a héja ne pukkadjon ki. Ha kihűlt, töltsük meg a magház helyén a pö
Virslit és hagymát karikára vágjuk, és az almát pedig kockára. Olajjal, ecettel, sóval, borssal és egy késhegynyi cukorral öntetet készítünk, majd a salátára öntjük.
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk és odatesszük főzni az almaborban. Rászórjuk a felvágott újhagymát, néhány szem borsot és a tárkonyt. Lefedve fél óráig pároljuk. Majd
Meghámozzuk, és negyedeljük az almát, majd a vajon megpirítjuk. Kiszedjük, üvegtálba tesszük, és a cukor, fahéj és gyömbér keverékével megszórjuk.
Ugrás a lap tetejére >>