Lisztből és vajból rántást készítünk, és beletesszük a finomra vágott kaprot. Felengedjük csontlevessel és felfőzzük.
Tojássárgákat keverjük el tejföllel, majd ráöntjük
Halat pár percre forró vízbe tesszük, bőrét lehúzzuk. Megsózzuk, megöntözzük az olvasztott vaj felével, megszórjuk petrezselyemzölddel, és sütőben 30 percig sütjük. Marad
Halat szeletekre vágjuk, megsózzuk, lisztben megforgatjuk, és mindkét oldalát átsütjük. Ha kihűlt cseréptálba tesszük. Megmaradt olajban megpároljuk a hagymát, sárgarépát
Összevágott gyümölcsöket meglocsoljuk olvasztott mézzel, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Belekeverjük a tejszínt, és visszatesszük a hűtőbe.
1-1 szelet szalonnába 1-1 olajbogyót csomagolunk, fűszerezzük bazsalikommal, és grillsütőben mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Salátalevélen tálaljuk, pirított kenyeret
Paprikákat megsütjük, bőrüket lehúzzuk, majd félbevágjuk. Paradicsomot szeletekre vágjuk, a hagymát vékony karikákra. Összevegyített zöldségeket fűszerezzük, ecetes olajj
Paradicsomot szeletekre, a paprikát csíkokra, hagymát karikára vágjuk, majd összekeverjük. Ízesítjük, majd meglocsoljuk olajjal.
Húsokat megdaráljuk, összekeverjük az összevágott hagymával, fűszerezzük, összedolgozzuk, és pár órát pihentetjük. Pogácsákat formálunk belőle, és roston megsütjük. Papri
Ugrás a lap tetejére >>