12 dkg cukrot 2
tojással, 12 dkg
vajjal és 25 dkg
liszttel, 1/2 csomag sütőpor hozzáadásával jól összedolgozunk (jól nyújtható legyen a tészta). E tészta kétharmad részét nyújtjuk, s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ezután készítsünk krémet az alábbiak szerint: 15 deka héjas
mandulát 15 dkg por
cukorral, 1/2 deci
tejjel, jól összekeverünk. A
tejes keverékhez még 1/2 csomag vanilincukrot, 4 dkg mazsolát, kevés őrölt
fahéjat és 5 dkg
vajat adunk. Ezt a krémet a korongocskákra kenjük. A félretett tésztából vékony szálakat sodrunk, melyeket kereszt alakban a süteményekre nyomunk. Forró sütőben sütjük, miután megsült vanilin
cukorral bőven hintjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>