Pastitcio (lasagna) - Olaszos receptHány személyre: 10 személyre
» 60ml étolaj
» 1 felszeletelt vörös
hagyma» 1 kg daráét marhahús
» 2 evőkanál sűrített
paradicsom» 400g
paradicsomkonzerv
» 1 bögre
víz» 2 teáskanál felaprított
oregano» 1 teáskanál
cukor» 1 evőkanál Worcestershire- szósz
» 1 rúd
fahéj»
só,
bors» 400 g kifőtt penne tészta
» 2 egész
tojás» 1/2 bögre reszelt romano
sajt rátétnek
» A besamelmártáshoz:
» 125 g
sózatlan
vaj» 3 evőkanál
liszt» 1 liter
tej» 250 g romano
sajt» 4
tojássárgája
Az olajat forrósítsd fel és a vörös
hagymát 5 percig süsd benne. A darált húst tedd bele és 10 percig süsd, a villáddal közben válaszd szét a húst.
A serpenyőbe tedd bele a konzerv
paradicsomot, a sűrített
paradicsomot, a vizet, az oreganót, a
fahéjrudat, a cukrot valamint a Worcestershire- szószt. Forrald fel, majd főzd még lassú tűzön 45 percig (míg megfőtt a massza és a mártás besűrűsödött). Ha kell önthetsz hozzá több vizet is.
sózd és
borsozd.
Készítsd el a besamelmártást: egy lábasban olvaszd meg a
vajat, add hozzá a
lisztet és tartsd a tűzön 3 percig. A
tejet öntsd hozzá és forrald fel folyamatos kevergetés mellett, majd főzd tovább lassú tűzön (míg a megfelelő állagúra sűrűsödik a mártás). Add hozzá a 4
tojássárgáját és a
sajtot, keverd el alaposan és ízesítsd
sóval,
borssal.
Keverd össze a tésztát és a darált húst egy nagy hőálló edényben, törj két
tojást a keverékre. A te
tejére öntsd a besamelmártást, majd szórd meg
sajttal és tedd a sütőbe 30- 40 percre (míg meg nem pirul a te
teje és meg nem szilárdul a pastitcio).
Tálald melegen vagy hidegen (szeletelve) görög
salátával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>