A mangoldot megtisztítjuk és megmossuk, majd csíkokra vágjuk. Az új
hagymát karikára, a
fokhagymát finomra vágjuk. A
citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A
vajat felhevítjük, és megpároljuk benne a
fokhagymát. Hozzáadjuk a mangoldot, az új
hagymát és a
citromhéjat. Kevergetve 3-5 percig főzzük. A tésztát
sós
vízben kifőzzük. A
tejszínt hozzáadjuk a mangoldos keverékhez, és kis lángon addig főzzük, míg besűrűsödik.
sózzuk,
borsozzuk, és
citromlével ízesítjük. A tésztát leszűrjük, és összekeverjük a mártással, majd hozzáadjuk a szkámpit és kevergetve felhevítjük. A tésztát tányérra szedjük, és megszórjuk a turbolyával.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>