Csirke bőrét fellazítjuk, és vékony szelet szalonnaszeleteket dugunk alá. Besózzuk, pár órát állni hagyjuk, majd sütőben, egy kevés vízzel, locsolgatva, pirosra sütjük.
Először a babot beáztatjuk, vízben egy éjszakát állni hagyjuk. A csülköt feltesszük főni, közben megtisztítjuk a zöldségeket és feldaraboljuk. Az apróra vágott hagymával
Tojásból, lisztből és fél pohárnyi vízből galuskát készítünk. Forró, sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Leszűrjük, felmelegített zsírra tesszük, rámorzsoljuk a juhtúrót,
Káposztát legyaluljuk, megsózzuk, majd állni hagyjuk. Felkockázott szalonnát kisütjük, kinyomkodjuk a káposztát, majd rárakjuk a szalonnára, fűszerezzük, és meglocsoljuk
Túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, mazsolát, cukorral kikevert tojássárgákat, összevágott kaport, és a tojások habbá vert fehérjét. Réteslapot zsírral meglocsolunk, rá
Húst vékonyra verjük, sózzuk, borsozzuk, és megkenjük mustárral. Két szelet hús közé egy vékonyra vert sertésszeletet teszünk, és felvágott szalonnacsíkokkal áttűzzük. Fé
Karalábét nyersen megreszeljük, a meghámozott almával együtt.
Majonézt elkeverjük a kefirrel és mézzel, fűszerezzük, majd a karalábéra öntjük.
Kelkáposztát sós vízben 10 percig főzzük, leveleire szedjük, vastag ereket kivágjuk, és bedörzsöljük őket fokhagymával. Hagymát apróra vágjuk, megpároljuk, beletesszük a
Ugrás a lap tetejére >>