Az almákat meghámozzuk, tetejét levágjuk, a magházat eltávolítjuk és megtöltjük töltelékkel. Ráhejezzük a levágott karikát. Fóliát helyezünk a tepsibe és lassú tűznél s
Virslit és hagymát karikára vágjuk, és az almát pedig kockára. Olajjal, ecettel, sóval, borssal és egy késhegynyi cukorral öntetet készítünk, majd a salátára öntjük.
1 dl tejbe teszünk egy kávéskanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Belekeverünk egy kevés lisztet, és a kétszeresére kelesztjük. Vajat kikeverjük a tojások sárg
A lisztből, tejből, cukorból, élesztőből, tojássárgájából, vajból kevés sóval, reszelt citromhéjjal kelt tésztát készítünk. Ha megkelt, lisztezett nyújtódeszkára öntjük,
Árpakását sós vízben, hússal együtt puhára főzzük. Rántással berántjuk. Puha húst kockára vágjuk, és visszatesszük a levesbe. A levest a tojássárgájával és citromlével el
A babot egy éjszakára be kell áztatni. Felszeleteljük a szalonnát, és a zsírjában sütjük ki. Hozzá tesszük pirulni az apróra vágott hagymát, aztán két evőkanál lisztet és
A füstölt csülköt feltesszük főni. Közben kockázzuk a zöldségeket, és előkészítjük a már előző este beáztatott babot. Amikor már úgy érezzük félig megpuhult a hús, hozzát
A rizst kiválogatjuk és megmossuk, és szűrőn hadjuk lecsepegni. A hagymát apróra felvágjuk, és zsíron vagy vajon barnára pirítjuk. Félrehúzzuk, hagyjuk kicsit hűlni, hogy
Ugrás a lap tetejére >>