A
lisztből,
tejből,
cukorból, élesztőből,
tojássárgájából,
vajból kevés
sóval, reszelt
citromhéjjal kelt tésztát készítünk. Ha megkelt,
lisztezett nyújtódeszkára öntjük, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd
lisztbe mártott, dió nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztadarabkákat egyenként langyos
vajba mártjuk, és mély tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük. Darált diót, törött
fahéjat, kristálycukrot és mazsolát összekeverünk, ezzel minden sort meghintünk. Ezután langyos helyen 35-40 percig lassan kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben világos pirosra sütjük. A sütő melege egyenletes legyen. Abban az esetben, ha a sütõ a tészta te
tejét megbarnítaná és a tészta belül még nyers, lenne (ezt tésztába szúrt hurkapálcikával vagy villával próbálhatjuk ki), fóliával takarjuk le, és lassú tűznél süssük tovább. Ha a tészta teljesen megsült, könnyen elválik a tepsi oldalától. Ízletes csemege.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>