» 1 kicsontozott marhaszelet rostélyosból, 1,5 kg » Az eltett uborkához: » 4 ek. rizsborecet » 1 ek. frissen facsart citromlé » 1 ek. cukor » 1 tk. durva szemű tengeri só » 2 hosszúkás, vékony uborka » A mártogatóshoz: » 4 ek. fehér miszo » 4 ek. mirin » 3 ek. szójaszósz » 1 ek. frissen facsart citromlé » 2 tk. cukor » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 1 tk. durva szemű tengeri só » fél tk. frissen őrölt fekete bors » 250 g főtt fehér rizs
Vegyük a húst fóliába, ás helyezzük 2 órára mélyhűtőbe. Az eltett uborkához keverjük össze az ecettel, a citromlével, a cukorral és a sóval. Adjunk hozzá 4 ek. vizet. Az uborkát vágjuk csíkokra, és tegyük az ecetes keverékbe, majd hagyjuk 2 órát állni. Időnként keverjük meg, és tálalás előtt öntsük le róla a vizet.
A mártogatóshoz keverjük össze 4 ek. vizet és a hozzávalókat. Habverővel keverjük, míg a miszo felolvad. Vegyük ki a húst a hűtőből, és vágjuk 5 mm-es szeletekre. Pihentessük 20-30 percig sütés előtt. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Süssük a húst egyenként 2,5 percig. A mártogatóssal, és az uborkával tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc, plusz a fagyasztás.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom