Fogjunk egy tálat és tegyünk bele minden hozzávalót. Gyúrjuk jól össze, majd szaggassunk belőle galuskákat. Forró olajban süssük ki. Kitűnő desszert, illetve teasütemény.
Malachúst feltesszük főni babérlevéllel, egész borssal, citromlével és sóval. Ha a hús puha, akkor a lisztből és zsírból rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, a
Vajból és lisztből rántást készítünk, felöntjük a csontlevessel, hozzáadjuk a csíkokra vágott ecetes paprikát, majd felfőzzük.
A karajt felszeletelés után sóval, borssal, kakukkfűvel és korianderrel fűszerezzük, ezután kiklopfoljuk. Forrosítsunk olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg a fokhagymát,
Girice igen apró szardínia. Nem kell kibelezni, csak sóval, pirospaprikával elkevert lisztbe mártjuk, és olajban ropogósra sütjük. Citromszeletekkel tálaljuk.
Az olívaolajat serpenyőben forrósítsuk fel, pirítsuk meg rajta a rizst, ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, petrezselymet és kaprit. Ezut
Tojássárgákat 3 kanál hideg levessel elkeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejföllel elkevert lisztet, és az egészet a hideg levesbe keverjük. Egyszer felfőzzük.
Vajból és lisztből rántást készítünk, és felengedjük annyi levessel, hogy az állaga krémszerű legyen. Hozzáadjuk a tojássárgákkal elkevert tejszínt, fűszerezzük, felfőzzü
Ugrás a lap tetejére >>