Tisztítsuk meg a halakat. Forrósítsuk fel egy lábosban az olajat, pirítsuk meg rajta a hagymát, répát és zellert. Adjuk hozzá a paradicsomot, vizet, fedjük le, és főzzük
Megfőtt burgonyát és a reszelt hagymát vegyítsük el a halikrával. Adjuk hozzá az olajat, 2 ek. vizet, a citrom levét, hogy sűrű mártást kapjunk. Előételként fogyasztjuk p
Halat egyenlő szeletekre vágjuk, és 1,5 l vízben az összevágott hagymával, répával, zellerrel feltesszük főni. Ráöntjük az olajat, fűszerezzük, és fedő nélkül 45 percig f
Halat megdörzsöljük sóval és meglocsoljuk a citrom levével. Zöldségeket és paradicsomot 1,5 l sóval, babérlevéllel, borssal ízesített vízben, olajjal együtt 30 percig főz
Felolvasztjuk a vajat egy mély lábasban, hozzáadjuk a darát, és megpirítjuk. Hozzátesszük a píniamagot, és a hámozott, rudakra vágott mandulát, megbarnítjuk, majd beletes
Főzzük fel a vizet cukorral 10 percig. Forrósítsunk fel olajat és vajat, adjuk hozzá a grízt és keverjük, amíg megpirul. Adjuk hozzá a szirupot folyamatos kevergetés mell
Forrázzuk le a szőlőleveket. Pároljuk meg a hagymát a fél adag olajjal. Adjuk hozzá a rizst, egy csésze meleg vizet, majd a többi hozzávalót az olajon és a citromon kívül
Tegyük a zöldségeket forrásban lévő vízbe, és 30 percig főzzük. Szűrjük le, sózzuk meg, és tálalás előtt locsoljuk meg citromos olajjal.
Ugrás a lap tetejére >>