Tegyük a tisztított tököt forrásban lévő sós vízbe. Főzzük kb. 15 percig, majd szeleteljük fel a tököket és öntsük le citromos olajjal.
Főzzük meg a zöldségeket, vágjuk apró darabokra, és sózzuk meg. Helyezzük a zöldségeket rétegesen egy salátás tálra. Locsoljuk meg citromos olajjal és díszítsük apróra vá
Vágjuk a bárányt adagokra. Vajban pároljuk meg a húst, adjunk hozzá sót, borsot, hagymát, salátákat, kevés vizet, és hagyjuk 1 órán át főni. Készítsük el a citromos tojás
Szardínia fejeket levágjuk, majd a halat tűzálló tálba tesszük. Citromot és paradicsomot karikára vágunk, és betakarjuk vele a szardíniákat. Meghintjük sóval, borssal, ma
Szurkáljunk meg minden fügét egy szeggel. Főzzük meg őket, szúrjuk fel egy fogpiszkálóra, és ha leesnek, készen vannak. Szűrjük le, hagyjuk hideg vízben állni, és újra sz
Fügét húsdarálón megdaráljuk, összedolgozzuk a cukorral, darált dióval, mazsolával és a reszelt narancshéjjal. Ujjnyi vastag kolbászkákat formálunk belőle, kristálycukorb
Pirítsuk és tisztítsuk meg a fürjeket, majd sózzuk és borsozzuk. Olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg benne az átpasszírozott paradicsomot és kevés vizet. Főzzük kb. 40
Oldjuk fel az élesztőt langyos vízben. Keverjük össze a hozzávalókkal és dagasszuk meg. Olajozzunk ki egy tepsit és szórjuk meg liszttel. Tegyük bele a tésztát és fedjük
Ugrás a lap tetejére >>