Tisztítsuk meg a
hagymát, és vágjuk csíkokra. Tegyünk egy serpenyőt a tűzhelyre, és kapcsoljuk be alatta a lapot közepes lángra. Mikor már felforrósodott tegyünk bele 1 dl olajat, és pároljuk meg benne a
hagymánkat. Később adjuk hozzá a
rizst és egy pohár vizet. Rakjuk bele még a mazsolát, a feldarabolt fenyőmagot, fűszerezzük
sóval-
borssal. Hagyjuk kb 5 percet párolódni. A szőlő leveleinket alaposan mossuk meg, majd merítsük őket egy tésztaszűrővel forrásban lévő
vízbe, hogy felpuhuljanak (kb 3 percig). Majd vegyük ki őket, és terítsük szét. Minden levél közepére tegyünk a töltelékből egy kanálnyit, és tekerjük fel. A tekercseinket helyezzük egy alacsony peremű edénybe egymás mellé rakosgatva. Öntsük rá a maradék olajunkat, a
citrom levét és egy pohár vizet. Alacsony fokozaton 1 órán át főzzük, majd levesszük a lapról és hagyjuk kihülni. Hidegen, tányérra kiszedve kínáljuk. 70 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>