Tisztítsuk meg az
articsókákat, tegyük őket egy tálra, és locsoljuk meg a
citrom levével. Fogjunk egy serpenyőt és pirítsuk meg benne a csíkokra szeletelt
szalonnát, majd vegyük ki. Tegyük a serpenyőbe a felszeletelt
paradicsomot, pároljuk kicsit meg, majd vegyük ki. Tisztítsuk meg a serpenyőnket, öntsük bele az olajat, és pirítsuk meg benne az
articsókáinkat a
babérlevéllel és a
kakukkfűvel. Kicsit később tegyük bele a gyöngy
hagymákat, és pirítsuk még pár percig. A
paradicsomot és a
szalonnát akkor tesszük bele, mikor az
articsóka már kellően megpuhult. Fűszerezzük
sóval-
borssal, és lefedve 20 percen át együtt pároljuk. Végül megszorjuk
bazsalikommal. 75 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>