Angers-i tejberizs - Franciaország receptHány személyre: 8 személyre
» 250 g kristály
cukor» 4 körte
» 1 zacskó vaníliás
cukor» 250 g
rizs» 1 l
tej» 1 vaníliarúd
» 1 nagy diónyi
vaj» 1 csipet
só» 1 ek. finomra reszelt
narancshéj
» 6
tojás sárgája
» 3 ek.
tejszín
» 100 g cukrozott gyümölcs
» 1 üveg sárgabaracklekvár
A körtéket pucoljuk meg, mossuk meg és csöpögtessük le.
Keverjünk össze 3 deci vizet 125 gramm
cukorral, főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot és takarékon pároljuk meg benne a körtéket.
A
tejet dolgozzuk össze a maradék
cukorral, a kettévágott vaníliával, a
vajjal, a
sóval és a
narancshéjjal. Ebben pároljuk meg a
rizst takarékon fél óra alatt.
Egy kézi habverővel dolgozzuk össze a
tejszínt a
tojások sárgájával, majd forgassuk össze a rizzsel és a gyümölcsökkel, majd kanalazzuk egy formába és tegyük hűtőbe egy fél napra. Ezután öntsük ki a
rizst a formából, helyezzük köré a félbevágott körtéket és kanalazzuk rá a szirupban felhevített lekvárt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>