Szalonnát 8 vékony szeletre vágjuk, hagymákat félbe, az uborkákat pedig karikára. Sorrenden húzzuk nyársra: virsli, szalonna, uborka, hagyma, paradicsom. Olajban átsütjük
Áttörjük a tehéntúrót, elkeverjük tejszínnel, reszelt sajttal és reszelt uborkával. Beletesszük a reszelt hagymát, borssal, sóval, paprikával fűszerezzük. Barna kenyérre
Petrezselymet leforrázzuk, leszűrjük, majd apróra vágjuk. Két reszelt hagymát megfőzünk vízben, majd ha kihűlt hozzáadjuk a vaj felét, tojássárgákat, majd sűrűre főzzük.
Zsemlét szeletekre vágjuk, zsírban megpirítjuk, felöntjük 1,5 l vízzel, hozzáadjuk a zöldséget, fűszereket, és addig főzzük, míg meg nem puhulnak. Majd szitán áttörjük. A