A vajat felforraljuk, és amikor a víz elpárolgott belőle, belekeverjük a lisztet. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük a felforrósított tejet, majd sózzuk, borsozzuk, és
A birsalmákat megmossuk és lereszeljük. Megsózzuk és 1 órát hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk.
A gyömbért megpucoljuk, lereszeljük. A peperonit megtisztítjuk kimagozzuk,
A birsalmát és az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és kockára vágjuk. A hagymát finomra vágjuk. A mazsolát megmossuk, lecsöpögtetjük, és a gyümölcsökkel, a hagymával, a fűs
A birs héját levágjuk, csutkáját kivágjuk, majd a húsát feldaraboljuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd cukrot és szegfűszeget adunk hozzá, és puhára főzzük.
A birsalmákat megmossuk, kimagozzuk, és kockára vágjuk. Citromlével meglocsoljuk. a sárgarépát meghámozzuk, kockára vágjuk. Az olajat lábosban felforrósítjuk, rádobjuk a
A gyümölcsöt 10 percig főzzük a szegfűszeggel, cukorral, fahéjjal és sóval ízesített vízben. Utána felkockázzuk a gyümölcshúst, a levét leszűrjük, és 4 dl-t a gyümölcshöz
A hozzávalókat összekeverjük, és azonnal tálaljuk. Műanyag zacskóban rúd formájában akár egy hétig is el áll a hűtőszekrényben.
Lefagyasztva 3 hónapig eltartható.
Bogyós gyümölcsöket szegfűszeggel, ecettel, cukorral, szegfűborssal, és a fahéjjal fazékban, kevergetve forrásba hozzuk. Lefedjük és egy órán keresztül főzzük. A gyümölcs
Ugrás a lap tetejére >>