Tegyük porcelántálba a tojás sárgákat és adjuk hozzá a sót. Az étolajat fokozatosan öntsük hozzá, habverővel történő, fokozatos keverés mellett. Amikor a mártás enyhén ös
A tojássárgákat tegyük egy tálba, sózzuk meg, öntsük bele a citromlevet, és kevergetve vékony sugárban adjuk hozzá az olajat.
Kézi habverővel keverjük össze a tojássárgákat, a citromlevet és az ecetet. Fokozatosan adjunk hozzá 3 ek. olajat. A többi olajat vékony sugárban öntsük hozzá, s keverjük
A kész majonézt összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint után ízesítjük citromlé és só hozzáadásával. Kissé hígabb mártást kapunk, mint a fenti receptben leírt.
Hagymát pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk még 1 percig. Öntsük hozzá a többi hozzávalót is. Keverjük össze, és főzzük 20 percig, majd hagyjuk k
A főtt tojást és az uborkát lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk, majd az egészet összekeverjük a majonézzel. Sóval, borssal ízesítjük.
Vágjuk finomra a mentát. Keverjük össze a joghurtot a tejszínnel. Vegyítsük bele az olívaolajat, citromlevet, mentát, majd ízesítsük sóval és egy kevés Cayanne-borssal.
A főtt tojás sárgákat a langyos vízbe áztatott zsemlékkel (ezeket jól kicsavarjuk) együtt jól lepasszírozzuk. A metélőhagymákat apró darabokra vágjuk és összekeverjük a m
Ugrás a lap tetejére >>