Az olajat felforrósítjuk a wokban, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a csicsókát és a burgonyát, pároljuk pár percig, majd annyi vizet adunk hozzá,
Bográcsban zsírt olvasztunk és vöröshagymát pirítunk rajta. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük egy kevés vízzel. Teszünk még bele petrezselymet és sót. Amikor forr,
Mikor a krumpli harmadrészben megfőtt, a csíkokat beletesszük. Amikor a csíkok megfőnek, rántást öntünk hozzá. Pár percig főzzük, majd ecettel savanyítjuk.
Vízben feltesszük főni a csíkokat. Közben rántást készítünk: lisztet, apróra vágott hagymát, fél gerezd fokhagymát pirítunk, felöntjük kevés vízzel és ráöntjük a csíkokra
A hagymát felaprózzuk, majd zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, az összepréselt fokhagymát, a kockákra vágott húst. Ezután felöntjük vízzel, majd főzni kezdjü
A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A felaprított hagymát 6 dkg vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és 10 percig pároljuk. Megszórjuk liszttel, amikor megpirult,
A lisztet és a tojást összegyúrjuk, sózzuk, majd körömnyi darabokat lecsipkedünk belőle. Ezután levesbetétként használjuk.
A csipkebogyó magjait kiszedjük, majd húsát megmossuk. Hozzáadjuk a citrom héját, és a fahéjat, majd felöntjük vízzel.
Levágjuk a kalács héját, a többit a csipkebogyóhoz
Ugrás a lap tetejére >>