A fácánt tisztítás után fel daraboljuk és hideg
vízben feltesszük főni.Forrás után bele tesszük a zöldségeket, a
szegfűszeggel megtűzdelt
hagymát, a fűszereket, és a hús puhulásáig lassú tűzön főzzük.Ha kész kicsit pihenni hagyjuk, és levestálba szűrjük.A benne főt zöldségeket és a húst külön tálaljuk, a leves mellé
sajtos piskótát adjunk, amit a leves főzése alatt elkészíthetünk.A
tojássárgáját, a puha
vajjal,
sóval, reszelt
szerecsendióval habosra keverjük.Apránként hozzáadjuk a
lisztet, reszelt
sajtot, és a
tojásfehérjékből vert habot is óvatosan.A masszát sütőpapírral borított tepsibe simítjuk 1 cm vastagon és aranysárgára sütjük.Még melegen lehúzzuk a papírt róla, kiszaggatjuk, és a leves mellé tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>